Zico og Bamse

Zico var min fyste polarhund, av typen Alaskan Malamute. Han kom til verden 25. November 1998 og busette seg hos meg 2 mnd gammal. Han har vore med pa stort sett dei fjellturar eg har vore pa desse åra. No er han passert 12 år og er nok ikkje like rask som i sine yngre dagar, men lysten er det fortsatt ingenting og sei på. So ein del turar er han med pa fortsatt.
Bamse vart fødd 26. August 2001, og kom til meg 3 mnd gammal. Ogso han er av typen Alaskan Malamute. 9.5 år so dreg han ogso pa åra, men er nok litt meir i vigør enn Zico. Men dei er fortsatt friske og i godt humør so eg håpar pa fortsatt fine turar når den tid kjem. Denne hunderasen er med sin tjukke pels og store arbeidskapasitet eit ypperlig turfølge. Ikkje minst har dei eit godt humør, alltid klar for ein tur og so kosete at det nesten grensa til innpåsliten . Dei kjem best til sin rett med kløv pa barmark og ski/pulk om vinteren. Ikkje forvent den store farten, men det går jamt og trutt lenge for dei blir sletne. Spesiellt i den kaldare årstiden kjem denna rasen til sin rett og streng kulde er ingen problem. Sommarstid i fjellet går og stort sett bra men da må ein vera påpasselg når temperaturen bli for høg at belastningen ikkje blir for stor. Det er ingen ting og utsetta pa denna hunderasen, passar utmerka som familiehund og går godt i lag med barn. Eit lite Obs er likevel at dei kan ha eit sterkt jaktinstinkt so ein må vera litt påpasselig med hensyn til hysdyr og vilt, so det anbefalast og halda hunden i band om ein ikkje har oversikten ko so kan befinna seg av andre dyr i området. Kort sagt; Alaskan Malamute kan anbefalast på det sterkaste

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

10.08 | 16:23

Syntes nordsida var fint å gå, sølv om det er litt brattere. Einaste utfordringen me fekk var å finna ein egna plass å kryssa elva pga litt høg vassføring.

...
10.08 | 15:17

Takk Vi kommer kanskje til å prøve nordsiden neste gang. Hvilken av rutene synes du var best?

...
10.08 | 14:02

På denne turen gjekk eg over elva og opp Suleskaret, tok av vestover sør for tinden og opp på toppen fra vestsida.

...
10.08 | 13:56

Forrige helg gjekk me fra Sulebu og opp nordsida av tinden men kryssa da elva ved utløpet av øvre sulevatnet i vest og fulgte vardane til toppen.

...
Du liker denne siden